Bbsk Turnuvalarında İşleyiş ve Direktörün Görevleri:

Kulüp tarafından organize edilen turnuvalarda tüm yarışmacı ve izleyicilerin huzurlu bir ortamda oyun oynamalarının sağlanması temel önceliğimizdir. Bu ortamın sağlanabilmesi adına uyulması gereken kurallar ve bu kurallara uyulmamasının yaptırımları aşağıda örnekleme yoluyla sayılmıştır.

Bursa Briç Spor Kulübü tarafından organize edilen tüm turnuvaların hazırlık aşamasından sonuç aşamasına kadar geçen süreçte tek yetkili turnuva direktörüdür. Turnuva süresince tüm talep ve itirazlar direktöre yapılmalıdır. Direktör yapılan talep veya itirazı değerlendirerek en kısa sürede bir karar verecek ve bunu ilgililerine bildirecektir. Verilen karar tüm taraflar için bağlayıcı olmakla birlikte, ilgililerin turnuva sonunda karara itiraz etme hakları saklıdır.

Turnuva süresince nezaketsiz davranışta bulunmak, kaba hitap, cinsiyetçi söylem, dini veya ırkçı ayrıştırıcı söylem, hakaret, onur kırıcı davranış, küfür, sövme, fiziki müdahale gibi davranışlar yasaktır. Yarışmacı veya izleyicilerden biri tarafından bu davranışların sergilenmesi halinde direktör, davranışın ağırlığına göre “uyarı, 1 bordun %5’i oranında puan silme, bir bordu Ave- puanlama, bir turu Ave puanlama, turnuvadan ihraç” yaptırımlarından birini uygulamaya yetkili ve görevlidir. Kulübün herhangi bir görevlisi ya da organına karşı yukarıdaki davranışlardan birinin gerçekleştirilmesi halinde, “bir bordu Ave- puanlama” veya davranışın ağırlığına göre daha ağır bir yaptırım uygulanır.

Turnuva sırasında oynanan ellerin, yan masadan duyulacak seviyede yüksek sesle tartışılması yasaktır. Tartışmanın duyulması ve turnuva sonucuna bu şekilde etki etme ihtimali doğarsa direktör “1 bordun %5’i oranında puan silme, bir bordu Ave- puanlama, bir turu Ave- puanlama, turnuvadan ihraç” yaptırımlarından birini uygulamak zorundadır.

Turnuva düzeninin bozulmasına sebep olan turnuvayı mazeretsiz terketme, süresinde masada bulunmama, direktör kararlarına uymama gibi davranışların sergilenmesi halinde direktör davranışın ağırlığına göre “uyarı, 1 bordun %5’i oranında puan silme, bir bordu Ave- puanlama, bir turu Ave puanlama, turnuvadan ihraç” yaptırımlarından birini uygulamak zorundadır.

Yukarıda örnekleme yoluyla sayılan davranışların 3 ay içinde tekrarı ya da direktör kararına muhalefet halinde bir üst basamaktaki yaptırım uygulanacaktır. Bu süre içinde ikinci tekrarda direkt turnuvadan ihraç yaptırımı uygulanacak ve konu disiplin kuruluna iletilmek üzere derhal yönetim kuruluna rapor edilecektir.

Gerek turnuva sırasında gerek kulüp üyelerince kullanılan başkaca iletişim kanalları ve sosyal medya aracılığıyla kulübün tüzel kişiliği, kulüp yetkilileri veya kulübün herhangi bir üyesinin itibarına zarar vermeyi amaçlayan ya da zarar verebilecek açıklama veya beyanlarda bulunulduğunun tespiti halinde yönetim kurulu derhal konuyla ilgili ön incelemeyi yaparak gereği halinde konuyu disiplin kuruluna havale edecektir.

Yukarıda örnekleme yoluyla sayılan davranışlar ayrıca gerektiriyorsa disiplin soruşturmasına da sebebiyet verebilir. Disiplin kurulu davranışın ağırlığına göre “uyarı, müsabakalara katılmaktan men, hak mahrumiyeti, lisans iptali ve kulüp üyeliğinden ihraç” yaptırımlarından birinin uygulanmasına karar verebilir.

Turnuva direktörü, yukarıda açıklanan yaptırımları uygulama konusunda yalnızca yetkili değil aynı zamanda görevlidir. Bu görevini yerine getirirken kişisel ilişkilerini veya yaş, cinsiyet vb. dış etkenleri dikkate alamaz. Direktörün tek inisiyatif alanı, eylemin ağırlığını değerlendirerek gerekli cezanın tayininden ibarettir. Uyarı dahil olmak üzere turnuva sırasında uygulanan tüm yaptırımlar, direktör tarafından turnuva sonunda gerekçesiyle birlikte yönetim kuruluna bildirir.



**BBSK Turnuvalarında İşleyiş ve Direktörün Görevleri Pdf İNDİR ➲